Ανόρθωση στήθους

Ιωάννης Γιαννάς, MD, FRCS(Plas)

Διευθυντής Πλαστικός Χειρουργός

www.athensplasticsurgery.gr

Ανόρθωση Μαστών (Μαστοπηξία)

Το πεσμένο στήθος είναι μια κοινή επίπτωση της μητρότητας, της γαλουχίας και της δύναμης της βαρύτητας, αποτέλεσμα που χειροτερεύει όπως περνούν τα χρόνια. Με την εγκυμοσύνη το στήθος μεγαλώνει και ο ινώδης σκελετός που το στηρίζει στο νεανικό του σχήμα σπάει και το δέρμα τεντώνει. Μετά την εγκυμοσύνη το στήθος μαζεύει μέσα στο χαλαρωμένο δέρμα και η βαρύτητα το τραβάει κάτω. Αυξομειώσεις του βάρους και το πέρασμα της ηλικίας έχουν το ίδιο αποτέλεσμα.

Τι μπορεί να γίνει;

Ενώ δεν είναι δυνατό να αλλάξουμε  χειρουργικά τον ινώδη ιστό που στηρίζει τον μαστό, είναι δυνατό να ξαναφτιάξουμε το σχήμα του και να το κάνουμε να φαίνεται πιο νεανικό και σκληρό. Αυτή η επέμβαση ονομάζεται μαστοπηξία. Το χαλαρό δέρμα αφαιρείται, ο μαστός ξαναφτιάχνεται σε πιο κωνικό σχήμα, οι θηλές επανατοποθετούνται σε υψηλότερο επίπεδο, τόσο ώστε να βρίσκονται στο ιδεατό ύψος για ένα νεανικό μαστό. Κατά την μαστοπηξία επίσης, μπορεί να μειωθεί το μέγεθος της περιθηλαίας άλω (το πιο σκούρο δέρμα που περιβάλλει την θηλή). Εάν οι μαστοί εκτός από πεσμένοι είναι και μικροί, τότε το μέγεθος τους μπορεί να αυξηθεί με την τοποθέτηση ενθεμμάτων σιλικόνης.

Πολλές γυναίκες ζητούν να κάνουν μαστοπηξία όταν δεν σκοπεύουν να κάνουν άλλα παιδιά, αλλά δεν υπάρχει αντένδειξη για νεότερες γυναίκες που δεν είχαν προηγούμενες εγκυμοσύνες. Με αυτήν την επέμβαση δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος για μελλοντική εγκυμοσύνη και συνήθως δεν υπάρχει πρόβλημα με τον θηλασμό.

Ποια είναι τα αποτελέσματα;

Είναι μια πολύ καλή επέμβαση, για να βελτιωθεί η εμφάνιση του πεσμένου στήθους, αλλάζοντας το σχήμα του και ανορθώνοντάς το.

Όπως είναι αναμενόμενο αυτό θα μας αφήσει με κάποιες τομές αμέσως μετά την επέμβαση. Η τεχνική που χρησιμοποιώ τα τελευταία χρόνια είναι η τεχνική της “κάθετης μικρής τομής”. Τα χαρακτηριστικά της είναι 1) η μικρή τομή σε σχέση με την παραδοσιακή τεχνική (50% μικρότερη από την κλασσική τομή) και 2) καλύτερο σχήμα και για περισσότερο χρόνο).

Ποιοί είναι οι περιορισμοί;

Η ανόρθωση από μόνη της δεν μπορεί να αλλάξει τον όγκο του στήθους για αυτό αν θέλουμε γεμάτο στήθος πάνω από την θηλή μπορεί να είναι απαραίτητη η χρησιμοποίηση ενθεμάτων σιλικόνης.

Χρειάζεται παραμονή στο νοσοκομείο?

Η ανόρθωση στήθους είναι χειρουργείο ημέρας που γίνεται συνήθως με γενική αναισθησία. Η ασθενής πηγαίνει σπίτι της το ίδιο βράδυ παίρνοντας τα κατάλληλα αναλγητικά. Όπως και με όλες τις άλλες κοσμητικές επεμβάσεις δεν είναι αποδεκτό πλέον να πονάει καθόλου.

Πόσο διαρκεί η ανάρρωση;

Πολύ γρήγορα (μετά από 2-3 ημέρες) μπορούμε να γυρίσουμε σε δουλειά γραφείου και μετά από δύο εβδομάδες τα τραύματα έχουν επουλωθεί και επανερχόμαστε πλήρως σε κάθε δραστηριότητα.

 

Ιωάννης Γιαννάς, MD, FRCS(plas)

www.athensplasticsurgery.gr

Video

0

Ρινοπλαστική

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEOS

Συχνές ερωτήσεις

  • Τι είναι πλαστική χειρουργική;
  • Τι πρέπει να προσέξω πριν χειρουργηθώ, ώστε να μειώσω τους κινδύνους και να έχω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα;
  • Πόσο επικίνδυνη είναι η γενική αναισθησία;
  • Λένε ότι η πλαστική χειρουργική κάνει θαύματα. Είναι σχήμα λόγου ή οι δυνατότητές της είναι μεγάλες;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

«Από μικρή, λόγω των πεταχτών & μεγάλων αυτιών μου, ένιωθα ανασφαλής. Προσπαθούσα να τα κρύψω με τα μαλλιά μου και στις κοινωνικές μου σχέσεις ήμουν ντροπαλή & ένιωθα άβολα. Πριν 3 μήνες εγχειρίστηκα από τον ιατρό Ι. Γιαννά. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Τα αυτιά μου είναι συμμετρικά & εγώ έχω πλέον αυτοπεποίθηση!!»

Μαρίνα

Κλείστε το ραντεβού σας

Γραφείο 210 89 43 033

Κινητό 6936 83 72 02

Web Design & Development by Generation Y